Website problemen oplossen
Als je eindelijk zover bent en je hebt je website af of je hebt het laten maken. Dan begint het proces van optimaliseren en verbeteren. Om hoger te kunnen scoren in de google ranking zal je aantal zaken zelf moeten aanpassen. Ik ga voor de makkelijkheid uit van een wordpress website die je hebt gemaakt of laten maken met een theme. Het kopen van een theme heeft voor mij de volgende voordelen:
Altijd updates om de aanpassingen van WordPress core samen te laten lopen met jou theme. Als je een gratis theme hebt, dan is dat niet altijd het geval. De maker voelt zich zeker niet verplicht om met alle updates van WordPress synchroon te laten lopen. Dat kan gevolgen hebben voor je website. Het kan zijn dat de layout na een update niet meer klopt. Je ziet vervolgens dat stukken tekst scheef staan of onderdelen lopen in elkaar over. Genoeg rede om in paniek te raken. Tip 1: schakel automatische updates uit van wordpress core als je een gratis theme hebt. Maak een test omgeving aan op je host zodat je de live website hetzelfde is als de test versie die je hebt. Indien er een update is van WordPress, zorgt dan dat je zo snel mogelijk om de test omgeving de nieuwe versie laat updaten en kijk vervolgens of je gratis theme geen problemen ondervindt van de laatste update. Zijn er problemen, dan moet je dus wachten met het update van WordPress op de ‘echte’ (live) website. Je gaat dan op zoek naar oplossingen en probeert die zo snel mogelijk te verhelpen met hulp van andere. WordPress core updates zijn er niet voor niets, dus installeer deze snel en los de problemen in de test versie zo snel mogelijk op. Dit probleem kan ook worden veroorzaakt door plugins die niet goed kunnen samen werken met gratis theme. Als je problemen ziet in de test versie, schakel als eerste alle plugin uit en kijk dan of het is opgelost. Is het niet opgelost dan schakel je het gratis theme uit en ga je over op een build-in theme. Deze moeten goed werken. Schakel dan vervolgens een voor een, een plugin weer in en kijk of de website weer werkt. Dit ga je systematisch door totdat je het probleem hebt gevonden. Zo kan je nagaan of het aan een plugin ligt of aan je gratis theme. Je echte live website blijft dan gewoon draaien totdat je het probleem in de test omgeving hebt opgelost! Pas als alles goed is in de test versie, dan ga je alles benodigde update uitvoeren en de veroorzaker(s) van het probleem dus niet. Dat kan dus zijn een plugin of een theme.
Helaas is het niet zo dat een theme dat je hebt gekocht altijd zonder problemen werkt. Maar het voordeel daarvan is dat maker(s) op zoek gaan naar oplossingen om jou te helpen. Helaas zijn er natuurlijk ook minder betrouwbare mensen en kon je die ook tegen, helaas…. Gelukkig heb ik redelijk goede ervaring met mijn aangeschafte wordpress themes via Themeforest.net
Geef een reactie