Rijk worden met internet marketing

Iedereen droomt ervan. Makkelijk snel heel erg rijk worden. Prachtige huizen, geweldige jacht, snelle auto’s, champagne, eerste klas vliegen. Het is een prachtig plaatje. Het is een geweldig vooruitzicht. Op internet wordt hiervoor  veel reclame voor gemaakt, want het spreekt veel mensen aan. Zonder moeite te doen stinkend rijk worden of al is het maar een maandloon verdienen met weinig doen. Kijk maar op youtube en zoek op  “make money online” en je ziet heel snel allerlei figuren met snelle auto’s en grote huizen, veel juwelen etc . Daarna vertellen ze je hoeveel en hoe snel ze geld hebben verdiend. Dit spreekt heel veel mensen aan, want dit is een van meest lucratieve manieren om zelf snel rijk te worden. Dat is dus mensen voorhouden dat je ze gaat uitleggen hoe zij ook heel snel rijk kunnen worden. En dat door alleen een website op te zetten, of wat email te versturen of op een of andere manier. Deze leraren of guru’s komen en gaan en elke keer weer zijn er grote groepen mensen die zich nog steeds hier voor aanmelden.
Ik heb jammer genoeg slecht nieuws voor je. Er zijn maar een klein aantal mensen die het lukt om via internet snel heel veel geld te verdienen. Helaas is het niet makkelijk, ook al lees je overal dat het super gemakkelijk is en je bakken met geld kan verdienen. De waarheid is helaas anders…

Vaak zie je allerlei succesverhalen op allerlei websites van mensen die in enkele dagen tonnen hebben verdiend. Wat je vaak niet hoort is hoe vaak ze hebben gefaald of hoe vaak ze hebben opgegeven en toch weer zijn begonnen. De reis naar succes met alle heuvels en vaak diepe dalen worden je niet verteld. Maar, het kan dus wel om binnen een paar dagen veel geld te verdienen, maar daar gaat heel veel werk aan vooraf. Je moet vooraf heel veel werk verrichten en een buzz creëren en dan vervolgens met acties komen die je doelgroep aanspreken. Je creëert op deze wijze zelf een behoefte voor het product, dat je wil verkopen. Dan heb je kans van slagen. Maar om een paar emails te versturen of een website maken en iedereen komt er af en bestelt gelijk alles wat je te bieden hebt. Dat is echt onzin. Email marketing werkt wel, maar houd er rekening mee dat maar een paar mensen van de gehele lijst reageert op je email. De meeste mensen lezen je email niet eens. Van die mensen die reageren op je email is er een klein percentage die daadwerkelijk koopt. Ik ga zelf uit van 1-2% die uiteindelijk actie onderneemt. Een actie kan zijn dat ze je aanbieding kopen, maar in de meest gevallen doen ze dat niet en moet je iets anders verzinnen.

Het klopt dat 80% van alle mensen die geld proberen te verdienen via internet echt geen cent verdienen. Van die 20% die het wel lukt is er ook 80% die er geen voltijd inkomen uit kan halen. Dus dan blijft er maar een zeer klein deel over en dat is 20% van 20%. Dat is dus ongeveer 4% uit het geheel en daarvan is 1% maar heel erg succesvol.

Het is dus best lastig om een vol tijd inkomen uit het internet te halen.

Maar het kan wel….alleen snel geld verdienen en de rest van je leven alleen snelle auto’s rijden en dure restaurants eten. Je gaat er veel voor moeten doen.

Er zijn gelukkig ook een aantal manieren die geen “snel rijk worden scam” zijn. Helaas betekent dat je ook hier gewoon moet werken, al is dat voor jezelf. Vaak nog meer uren dan je voor een werkgever zou werken en dan nog krijg je minder betaald. Maar als het lukt dan zit je goed en kan je voorlopig verder.

Vaak denken mensen dat je via een “snel rijk worden scam” alleen geld kan verdienen, maar gelukkig kan het ook anders.

Ik zal je ook tevens aangeven wat volgens mij totaal geen zoden aan de dijk zet

Voordelig cursus kopen

Wil je kost wat kost bepaalde cursus hebben, omdat het echt verschrikkelijke goede informatie heeft omdat super succesvol te worden, maar zijn de kosten echt veel te hoog, dan kan je ook deelnemen aan een ‘group buy’.

Wat is een “group buy”. Het woord zegt het al, je koopt met een groep gezamenlijk een cursus of een boek en je verdeelt de kosten onderling. Er is hier ook weer een hele industrie ontstaan van websites met die een “group buy” zijn. Dit is uiteraard het grijze(zwarte) circuits, want dit is natuurlijk niet de bedoeling van degene die cursus of ebook heeft gemaakt. Daar zitten vaak auteursrechten op en vooral de Amerikaanse marketeers zijn er op gebrand om deze “group buy” websites neer te halen. Ik zal dus ook geen “group buy” hier noemen en zal deze ook niet prijs geven, want die website eigenaren kunnen grote problemen hiermee krijgen. Ik ben geen lid van een ”group buy” maar ken er wel een paar.  Je komt vaak bij een “group buy” via via. Ik ben erachter gekomen doordat ik lid ben van verschillende forums en heb ook persoonlijk contact met andere mensen via facebook of skype en dan komt het vanzelf naar voren of je vraagt er specifiek om. De “group buy” kan je in ieder geval heel veel geld besparen, als je denkt dat je iets aan een bepaalde cursus of ebook hebt. Vaak scheelt het meer dan de helft waarvoor je dat kan krijgen. Binnen de group buy zijn er vaak ook verschillende lidmaatschappen. Je hebt gewone/normale en een upgrade. Voor de upgrade betaal je extra. Als upgrade lid krijg je als eerste toegang tot een cursus of ebook als deze wordt uitgebracht. Bij sommige websites geldt ook daarbij hoe lang je al lid bent. Hoe langer je lid bent hoe eerder je toegang krijgt tot nieuwe releases. De normale leden moeten 3-4 weken wachten. Daarna mogen ze ook toegang krijgen tot dit ‘nieuwe’ materiaal.  Maar zoals ik aangaf ik ben geen lid van een group buy. Als je bent geïnteresseerd, sluit je aan bij een forum en maak daar vrienden.. Of beter sluit je aan bij een facebook groep en maakt daar vrienden.

Wil je meer weten over “group buys” neem dan contact op met me info@ikverdiengeldmet.nl

Dit is zonde van je tijd

Enquêtes invullen

wil je hier echt iets mee verdienen dan moet je hier 24 uur bezig zijn met online enquêtes invullen of na een jaar hebt misschien euro 100 verdiend. Ook kom je vaak niet eens in aanmerking om een bepaalde enquêtes in te vullen, omdat je niet voldoet aan de doelgroep. Daarnaast moet je vaak ook nog  je telefoonnummer opgeven en wordt je vervolgens plat gebeld door allerlei telefonische verkopers, die jou weer iets proberen te verkopen. Gewoon niet doen. Als je denkt dat je toch hieraan wil meewerken voor een klein zak centje (Eur 10-50 per maand) of een tegoedbon, neem dan dit bedrijf. Je krijgt dan echt je tegoedbonnen voor die enquêtes die je invult.

Emails lezen

Je kan lezen tot je een ons weegt en wat verdien je er dan mee…gewoon niet doen.

Kopen van “quick rich” cursussen

Het internet stikt van de superrijke guru’s die je een cursus willen verkopen. Je ziet ze met hun dure auto’s en dure huizen en hebben dan een geweldig gat in de markt ontdekt en willen dat graag met je delen (er zijn een paar guru’s die wel goed zijn). Helaas moet ik je vertellen dat wat voor de een werkt totaal niet hoeft te werken voor iemand anders. Tevens kan je je zuur verdiende geld veel beter ergens anders in investeren dan deze guru’s…. Zonde van je geld en zonde van je tijd en als je het gaat kopen, omdat je denkt dat deze goeroe echt anders is, dan zal je er zelf achter komen wat heel veel mensen al lang weten. Het is een scam. Doordat jij en nog meer mensen net als jij deze cursussen kopen, maak je juist die zogenaamde guru weer rijker en hou je dit zelf in stand. Niet doen dus. Kom je weer een cursus tegen en je overweegt het te kopen, doe dan het volgende. Na het lezen ga je iets anders doen en een paar uur er niet naar kijken en niet aan denken. Al die cursussen  zijn erop  gericht om je die cursus binnen die paar minuten te verkopen. Je moet dus even wat afstand nemen, anders trap er gewoon in. Als je over een paar uur of liever de volgende dag nog steeds denkt dat het een geweldig idee is, dan moet je het maar doen. Maar ik denk dat je geld liever ergens in kan steken, dan een ‘guru’ nog rijker maken. Vaak zijn deze ‘guru’s’ook niet echt rijk als je goed research doet. Er zijn echter wel een aantal echte guru’s die geen onzin uitkramen, maar ook hier geldt weer 80% is je zuur verdiende geld (of van iemand anders) weggooien. Sommige van deze guru’s hebben ook een keiharde verkoop strategie, dan bellen ze je op (in Nederland vanuit een callcenter in de US of India…) en vragen je persoonlijk om die cursus te kopen. Uiteraard zeg je dan nee, want er is ook weer een extra upsell voor een paar super snelle beslissers. Uiteraard geldt dan wie het eerst komt die krijgt dan ‘de beste deal’. Doe het maar niet…

Klikken van links

Het bestaat en je kan er wat mee verdienen. De verdiensten per klik of opdracht die je moet uitvoeren is echter zo laag dat je hier nauwelijks wat mee kan verdienen. Ik heb dit zelf ook gedaan, maar ik kom niet verder dan eur 2,00 per uur. Daarvoor kan je liever iets anders gaan doen. Lees anders meer over klikken op links

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn?

Om geld te verdienen moet je een product hebben om te verkopen. Een product kan dus echt van alles zijn.
Voor mij zijn er 3 mogelijkheden en deze beslaan grote gebieden:

Je verkoopt je kennis en vaardigheden als service
Je verkoopt een product dat je zelf hebt gemaakt
Je verkoopt producten van andere mensen

Freelancer

Als je erg goed in iets bent en je hebt daar ervaring mee (of je begint net, maar bent goed). Denk daarbij aan content schrijver, programmeur, video maker, video editing, wordpress programmeur, drupal specialist, software tester, fotograaf, illustrator, logo ontwerper, front-end website ontwerper, helpdesk medewerker of project manager. Voor al deze mensen is er de mogelijkheid om te freelancen via het internet. Geen schokkende informatie, maar het is wel een goede mogelijkheid om geld te verdienen. Je kan gaan freelancen op de Nederlandse markt en op de internationale markt. Er zijn voor beide genoeg opdrachten. Het komt er op neer dat jij je inschrijft bij een website en dan gaat bieden op bepaalde opdrachten en je diensten aanbied bij een opdrachtgever. Zowel de Nederlandse markt als de internationale markt heeft voor en nadelen.
De Nederlandse markt betaald meestal beter. De voertaal is ook Nederlands (soms ook Engels). De internationale markt is vele malen groter, maar je moet dan concurreren met mensen uit India, Afrika, Aziatische landen. De opdrachtgevers hebben dus heel veel keuze en gaan vaak voor de goedkoopste krachten. Vooral in het begin is het moeilijk om een redelijk betaalde opdracht te krijgen en het kan lang duren voordat je een goede reputatie hebt opgebouwd en hierop kan voortborduren. Het voordeel is wel, dat je niet in de file hoeft te staan en kan werken wanneer het je uitkomt. Als je dat voordeel kan afwegen tegen de mindere verdiensten, dan kan je hiermee aardig verdienen.

Er zijn meerdere websites waar je kan aanmelden en kijken of er daadwerkelijk mogelijkheden zijn voor jou vaardigheden.

Naast jezelf aanbieden als freelancer kan je overwegen om je zelf als docent aan te bieden in jouw vakgebied. De eisen hiervoor verschillen van website tot website. Je kan je eigen cursus maken en deze naar een website uploaden en je krijgt per verkochte cursus betaald. Als je heel goed bent in java, dan kan je zelf je java cursus maken en deze aanbieden. Ik ga in een apart artikel hierop terug komen.

Een hele andere mogelijkheid is als je in Nederland een goed netwerk hebt en projecten kan binnen halen, dat kan zijn een software project of een reclame project of iets anders. Je treedt dan zelf op als project manager en je huurt zelf freelancers in, die je relatief goedkoop uit het buitenland betrekt bij je project. Je moet rekening houden dat je ook krijgt waar voor je betaald. Als je iemand voor euro 5 per uur wil betalen voor een java opdracht, moet je niet raar op kijken dat je troep terug krijgt. Mensen in Azie nemen dan genoegen met een lager loon, maar er zitten er een paar tussen die je dan ook belachelijk maken als je hiermee komt aanzetten (helaas weet je het nooit van te voren). Dan wordt goedkoop duurkoop, want dan moet je een hele goede programmeur zien te vinden die opgelopen tijdverlies weer kan goedmaken. Als project manager heb je natuurlijk ook zelf jou prijs neergelegd bij de opdrachtgever en weet je ook welke marge je op het uurtarief je kan rekenen. Houd er rekening mee dat je een marge van ongeveer 30% op het uurtarief maakt, hoe meer hoe beter natuurlijk. Let op goed de communicatieve vaardigheden van de personen die je inhuurt, tijdsverschil met alle mensen die over de hele wereld voor je werken, spreek dagelijks af op een vast tijdstip om de voortgang te bewaken, voor al in het begin van het project zeer streng zijn met op tijd aanwezig zijn, spreek een vaste structuur af en geef iedereen toegang toe een map (bijv google drive) etc. Zelf heb ik minder goede ervaring met mensen (programmeurs) uit India. Uiteraard kan ik net pech hebben gehad, maar ik ben toch een paar keer teleurgesteld door de slechte communicatie. Ik geef de voorkeur aan mensen uit andere delen uit Azië zoals Vietnam, Taiwan of Filipijnen. Virtual assistents zijn ook goed in de Filipijnen.

Ik zal in het volgende artikel verder ingaan op verschillende websites waar je met je vaardigheden terecht kan.

Eigen product verkopen

Je kan een eigen digitaal product of een fysiek product (laten) maken en dit verkopen. Digitale producten zoals software tools, ebooks, cursussen etc kan je verkopen via je eigen website. Mobiele telefoon aps games via de playstore. Daarnaast kan je ze door middel van internet marketing ook zien te verkopen. Als je naar het Warrior forum gaat, kan je dit zelf gemaakte product aanbieden en kijken hoe goed je product verkoopt. Het verkopen van je eigen product is niet even in een middagje in elkaar gezet. Je moet een sales letter maken, een of meerdere websites maken, sales funnels opzetten, a/b testen opzetten, klik campagnes opzetten (adwords, bing, facebook), potentiële joint ventures zoeken, email series schrijven en nog meer. Daarnaast kan je ook kijken of dit product met affiliates kan verkopen bijvoorbeeld door het bij Clickbank aan te bieden of een ander platform. Clickbank is wel een betrouwbaar platform die zeker uitbetaald en al een hele tijd bestaat. Je kan bij Clickbank geregistreerd staan als verkoper of als product eigenaar. Je kan het ook een simpeler doen en alleen via je website verkopen en proberen via google adwords, bing of facebook campagnes dit te verkopen. De mogelijkheden zijn enorm en je kan het groot en klein maken.

Je kan ook fysieke producten kopen en verkopen via internet. Er zijn al veel mensen die dat doen. Je koopt producten in via China en verkoopt ze in Nederland bijvoorbeeld op marktplaats. Je kan ook via een white-label fabriek in bijvoorbeeld China producten inkopen en zelf een merk en logo ontwerpen en jou merk er op laten verwerken. Dit wordt ook met veel producten gedaan. Als je op internet erop gaat letten dan zie je ze in grote getallen voorbij komen. Als voorbeeld kan je geven de thermobekers. Je koopt deze via een white-label fabriek in en kiest een kwaliteit, meestal hebben ze verschillende kwaliteiten. Ze kunnen dan in de fabriek je ontwerp en logo erop plakken en naar Nederland sturen. In Nederland haal jij je pakket op en verkoopt ze per stuk op marktplaats onder je eigen merknaam.

White label fabriek China

Wil je in contact komen met een white label fabriek in China, neem dan contact op via email info@ikverdiengeldmet.nl

Wat ook veel gebeurt is dan een aantal mensen via Amazon fysieke producten gaan verkopen. Dit is een hele niche markt geworden. Veel mensen weten het niet, maar om optimaal te kunnen verkopen zijn er speciale software pakketten ontwikkeld (Junglescout , zie hieronder). Daarnaast is een hele gespecialiseerd tak van (zee of lucht) vrachtvervoer speciaal op de eisen en wensen van Amazon afgestemd. Indien je besluit je zelf ontwikkelde producten te verkopen via Amazon, waarbij je deze laat produceren in China, dan zijn er speciale aandachtspunten waar je op moet letten.

Je zal minimaal 1 keer naar de fabriek moeten gaan en in levende lijve met die mensen moeten gaan praten. Onderhandelen gaat stroef verlopen. Chinezen willen vooral geen gezichtsverlies, dat kan voor je en tegen je werken in de onderhandelingen. Zekers als je met een werknemer praat en niet de baas/eigenaar kan dat heel vervelend zijn. De werknemer wil geen gezichtsverlies lijden ten op zichte van zijn baas. Dus verlopen de onderhandelingen niet goed in voordeel van de baas, dan heeft de werknemer een probleem. Het heeft dus weinig zin om belangrijke onderhandelingen te doen met de werknemer, daar zal je niets mee opschieten.
Als je niet altijd lokaal aanwezig kan zijn moet je iemand inhuren die de Chinese cultuur goed kent om te zorgen, dat alles volgens jou standaarden wordt uitgevoerd. Maak daarom lijsten die je kan afvinken en laat deze via email naar je toe sturen nadat je alles hebt doorgelopen met je vertegenwoordiger (heb je een betrouwbare intermediair nodig neem dan contact met me op: info@ikverdiengeldmet.nl ).
Internet verbinding via skype kan een probleem zijn. Internet komt en gaat en verbinden haperen, soms komt het goed uit voor de Chinezen, dan hebben ze weer wat extra tijd voor de onderhandeling. Tijdens een paar skype meeting klonk het soms verdacht als ik midden in de onderhandeling zat en ze “begrepen me niet”. Toen viel de verbinding weleens uit.
Geld afspraken (betalingen voor de goederen naar de fabrikant) met de lokale bank kan een probleem worden. Alles moet nauwgezet in de omschrijving van de betaling worden aangeven aan de bankemployees anders worden transacties afgekeurd en krijgt de fabriek geen geld. Als de fabriek geen geld krijgt, dan krijg jij ook geen producten. Als het fout gaat met de omschrijving in de betaling kan het wel 14 dagen duren voordat het is opgelost. Helaas gaan ze niet sneller lopen als je boos wordt (juist tegenovergesteld, ze doen alsof ze je niet begrijpen).

Al deze problemen kan je voorkomen door tijdelijk lokaal aanwezig te zijn en goede afspraken te maken. Vervolgens kan jij jouw producten op verschillende manieren verkopen.

Marktplaats:

een account aanmaken en hele goede productfoto’s (laten) maken en omschrijving goed verzorgen. Vervolgens kan je deze sturen naar de klant. Belangrijk om geld te verdienen is dat je mooie foto’s vanuit verschillende invalshoeken gemaakt. Ook is gratis reclame maken via marktplaats mogelijk, maar ook betaalde reclame is een stuk goedkoper dan google adwords.

Bol.com

kan je het beste gebruiken als verkoop kanaal binnen de Benelux om te verkopen. Via Bol.com kan je een opslagruimte huren en bol.com betalen voor het stickeren van producten en het verzorgen van het bestellen en afleveren van jouw producten. Let erop dat je wel hiervoor een percentage moet betalen aan Bol.com en verwerkt dat in je prijs. Bol.com kom verkoopt dus niet haar eigen assortimentt, maar je kan dus ook je eigen producten verkopen via bol.com en daar dus geld verdienen met Bol.com.

Amazon.com

Amazon is HET verkoopkanaal voor Europa. Via Amazon heet dat het FBA programma, Fullfilment BY Amazon. Dit is ook het in ontvangst nemen van je producten, labellen, zorgen voor bestel proces en zorgen voor het leveren aan je klanten in heel Europa(je betaalt daarvoor). Amazon europa vereist wel een aantal dingen. Ik noem hier maar een paar:

 • de verpakking die je gebruikt om aan Amazon te leveren moet aan speciale eisen voldoen, de vrachtwagen of bus waarmee je naar Amazon toekomt om het pakket af te leveren moet aan bepaalde eisen voldoen als je in Europa wil verkopen moet je  aanleveren aan een Amazon warehouse, die daarvoor geschikt is, er gelden strikte lever tijden. Benieuwd waar je aan moet voldoen. Kijk hier voor een aantal eisen.
 • Om in heel Europa te verkopen moet je wel extra betalen voor de shipping kosten tussen de warehouses tussen verschillende landen, maar je levert je goederen af aan 1 warehouse. Het is dus wel van te voren alles goed in kaart brengen en goede afspraken maken. Je betaalt aan Amazon een percentage voor opslag, stickeren, transport tussen de warehouses. Daarnaast moet je voor een FBA account betalen en moet je van de software van Amazon gebruik maken voor de hele backoffice. Voordeel bij Amazon is dat de eerste lijn helpdesk door Amazon kan worden gedaan. Je betaald niet extra voor. De 2e lijn moet je goed, anders “straft” Amazon je wel daarvoor.

Indien je fysieke producten wil gaan verkopen in heel Europa dan zou ik kiezen voor de optie Bol.com en Amazon. Deze combinatie zal je in staat stellen om goed geld te verdienen. In het begin zal het een paar keren fout/niet optimaal gaan, maar daar leer je van. Natuurlijk hou je rekening met een extra potje geld voor het geval dat het een paar keer fout gaat. Ik zal in een ander artikel dieper ingaan op het verkopen via Amazon.

Speciale Amazon software

Om de kunnen verkopen via Amazon kan je niet om het pakket van Junglescout. Hiermee kan je nagaan of het product dat je in gedachte hebt wel zal verkoper op Amazon. Daarnaast kan je ook zoeken op nieuwe producten die je kan verkopen. Er zijn verschillende opties je kan aanschaffen. Uiteraard komt elke optie met een ander prijskaartje. Dit is een aardige investering, omdat je het maandelijkse bedrag in 1 keer moet betalen. Maar dit is het beste pakket wat beschikbaar is op de markt. Als dat je te duur is maar je wil graag verder met Amazon neem dan contact op mij info@ikverdiengeldmet.nl

Jungle scout introductie video

Wat is Affiliate Marketing

Wat is affiliate marketing? Dit is werken op het internet en voor elke gewenste actie krijg je een commissie. Je werkt dus gewoon op commissie basis en alleen als iets verkoopt of iemand aanbrengt dan krijg je betaald. Dit gebeurt door middel van affiliate links of door middel van cookies op de laptop/pc van de potentiele klant. Er zijn veel van deze websites in gebruik, maar waarvan vele mensen niet weten dat het een affiliate website is. Denk maar eens aan independer.nl en bellen.com . De website Independer is echt niet zo onafhankelijk als je denkt, zeker niet toen ze net begonnen. Als je als bedrijf hoog in de lijst wilde staan, moest je extra betalen. Dus dat was of is een extra inkomstenbron. Achter elke knop in die vergelijkingstabel zit een affiliate link, die je leidt naar bijvoorbeeld een verzekeraar. Als de potientiele klant het indchijf formulier invult en indient, dan krijgt Independer een commissie. Hoe meer gegevens de lead (potentiele klant) invult hoe hoger de vergoeding. Het verschil per bedrijf hoeveel ze jou als affliate daarvoor willen betalen. Hetzelfde geldt voor bellen.com . In elke vergelijkingstabel worden buttons opgenomen en een aantal hebben daarin opgenomen een link naar de website van het bedrijf zoals KPN of Vodafone, elke aanmelding levert een vergoeding op. Op deze websites komen 10 duizenden bezoekers per dag en tijdens piek perioden komen er meer. Stel er komen 25.000 bezoekers en 1-2% meld zich aan als lead en een lead levert Eur 75 op, dan is dat op 1 dag 1% van 25.000 maal 75 is dan Eur 18.750 voor 1 dag. Uiteraard heb je goede en slechte dagen. Maar als je dit bedrag per jaar berekend, dan kom je al gauw tot 6 miljoen op jaar basis. Dat is alleen de affiliate inkomsten. Daarnaast hebben ze ook reclame inkomsten en worden ze ook betaald voor influencer marketing. Maar dan heb je wel een heel team voor je werken, maar dan nog blijft er een leuk bedrag over. Of jij de independer.nl of bellen.com wordt dat is lastig te zeggen, want de concurentie momenteel is verschrikkleijk groot. Daarnaast is er veel kennis voor nodig om dit op te kunnen bouwen. Behalve vergelijkingssite is er heel veel mogelijk als affiliate:

Adsence

Adsense is een programma van Google en is ook een vorm van affiliate marketing. Je hebt daarvoor nodig een google account en je moet aanmelden bij Adsense Google. Waar het op neer komt is dat je met de content op jou webiste of blog, bezoekers trekt en deze bezoekers (on)bewust maakt van de reclame (zonder ze aan te sporen om op de reclame te klikken) en voor elke klik ontvang je een kleine vergoeding. Van Adsense wordt je niet rijk, maar kan zeker wel de kosten van je website en blog betalen. De verdiensten hangen af van het aantal bezoekers dat je krijgt. Het aantal bezoekers hangt grotendeels af van je keywords en je keywordstrategie. Daarnaast is de keuze van je type reclame en en plaatsing van je links heel erg belangrijk. Raadpleeg hiervoor de documentatie die Adsense op de website geeft. Het belangrijkste is dus een website met een bepaalde onderwerp te hebben. Het is belangrijk dat je het onderwerp zelf ook leuk vindt om over te lezen en te schrijven. Daarnaast is het belangrijk dat er ook mensen op zoek naar wat je schrijft.

Bijvoorbeeld: je vindt afvallen en dieten wel een geschikt onderwerp, omdat dit veel verkeer trekt. Als je het totaal niet leuk vindt, dan straal dat ook van je website of blog af. Mensen verlaten dan de website snel en ook al komt er veel webtraffic, veel mensen blijven er niet dus weinig omzet. Zijn spaanse postzegels uit de 19 eeuw jou hobby, dan wordt het moeilijk een groot publiek hiermee tee bereiken en omzet te genereren. Het belangrijkste is dus dat je keyword research doet over het onderwerp wat je aanspreekt. Google stelt hiervoor hun gratis tool beschikbaar en dit zit in de google adwords verscholen. Dit is dus gratis. Er zijn ook andere plekken waar je gratis keyword research kan doen. Ik denk dat ik het beste kan verwijzen naar een goede video hierover:

Zelf gebruik ik HREFS.COM  en SEMRUSH.COM gebruik ik zelf als research tool. Deze worden ook genoemd in bovenstaande video.

Het adsence programma kent wel de nodige restricties. Deze worden duidelijk vermeld als jij je aanmeldt. Nadeel van Google Adsence is als je in overtreding bent en wil bezwaar maken, dat je niet veel in te brengen hebt. Als de medewerker van google besluit dat je iets fout hebt gedaan is er vaak geen weg terug. Als je dan ook nog geld op je adsence account had staan, dan ben je die kwijt en je account ook. Ik ben zelf mijn account kwijtgeraakt doordat ik een vriend van mij een adsence website heb laten zien. In zijn vrolijkheid begon hij gelijk op advertentie te klikken. Hiervoor ben ik dus in overtreding en kan op geen enkele mogelijkheid mijn uitleg geven en ben mijn account en bijbehorende vergoeding die ik nog zou krijgen, ben ik kwijt. Wees daar dus voorzichtig mee.

Keyword Research

Om goed keywordresearch te kunnen doen, kan je gebruik maken van gratis* tools, maar ook voor van betaalde tools.  Echter dit gaat echt heel veel kosten. Als je de kosten enigzins wil beperken, dan kan je contact met me opnemen email: info@ikverdiengeldmet.nl

*gratis betekent in internet termen “heel veel zelf doen en kost tijd”.

Amazon

Ook bij Amazon kan jij je als affiliate aanmelden. Je schrijft je in met een website die ze verifieren en je persoonlijke gegevens. Ik ben ook met een website met enkele bezoekers gewoon geaccpeteerd. Daar doen ze niet moeilijk over. Je krijgt dan je affiliate code waarmee je producten kan aanbevelen aan potentiele klanten.

Ik zal hier een paar mogelijkheden bespreken.

De eerste is het reviewen van producten. Ik geef het voorbeeld van 10beast.com , dit is begonnen als een review website van computer elektronica met in het begin maar 8 pagina’s. Met deze 8 pagina’s heeft de eigenaar (pakistaanse drop-out student) door middel van seo en sociale media en andere legale tacktieken de website op enkele belangrijke keywords hoog kunnen laten eindigen in de google rankings. Deze website trekt inmiddels een paar miljoen bezoekers per maand en zet 80.000 om als amazon affiliate website.

Beginnen van een amazon webshop. Je kan als affiliate ook een webshop beginnen zonder een eigen winkel te hebben, waarbij je producten van Amazon in je eigen webshop verkoopt. De bezoekers bestellen eigenlijk via jou webshop direct bij Amazon. Hierbij krijg je dus een commissie van Amazon op basis van de sales. Dit wordt ook dropshipping genoemd.

Verkopen van boeken en losse producten op de website. Veel mensen beginnen een blog en hebben zeer goede kennis van een bepaald onderwerp. Om inkomsten binnen te krijgen kan je ook Amazon producten aanbevelen.

Indien je wordpress gebruikt zijn er speciale plugins beschikbaar, gratis en betaald, om makkelijk Amazon producten in jou website te laden. Dit maakt het makkelijk om goed geld te verdienen.

Dropshipping

Dit is eigenlijk een vorm van affiliate marketing. Je zoekt producten uit die je niet zelf hebt gemaakt en plaats deze in je winkels/webshop . Vervolgens zorg je dat je bezoekers krijgt en voor elke sales die je maakt krijg je betaald. Bij dropshipping hebt je dus geen product fysiek in je webwinkel. Je moet deze producten wel inkopen en als je bezoeker iets koopt, gaat het product van de fabrikant/leverancier direct naar de eindklant. Je kan kiezen om je eigen merknaam en logo op het product te laten maken, maar dat hoeft niet. Dus je koopt en verkoopt producten, die zelf nooit in je handen hebt gehouden. Dit is een voordeel want je hebt dus een heleboel hoofdpijn helemaal niet.

Waar je zeker op moet letten is voorraad retouren van klanten. Deze moet je zeer goed beheren.

Je kan je store maken in:

 • shopify, heeft alles in het pakket zitten voor $29 per maand
 • Amazon en website
 • wordpress en Woo-commerce

Waar haal jij inkoop producten vandaan? De volgende mogelijkheden:

 • amazon
 • aliexpress
 • alibaba

De volgende manieren kan bezoekers binnen halen:

 • SEO
 • Blog gekoppeld aan je store
 • facebook fanpage
 • betaald (Adwords, facebook ad campagne, youtube ads)

Houd er wel rekening mee dat de marges kleiner zijn, dus om goed geld te verdienen zal je het van volume moeten hebben. Alternatief is om zelf het product te maken zoals hierboven beschreven.

Email marketing

Dit is ook een vorm van affiliate marketing. Ik heb dit ook geprobeerd, maar was voor mij helaas geen succes. Andere hebben hier wel succes mee en best wel goed succes. Net als bij andere vormen van internet verkopen, moet je ook een beetje geluk hebben. Ik denk dat ik in een minder goed periode dit heb geprobeerd.

Je kan dit op 2 manieren doen.

De eerste manier is via je eigen kanalen email adessen verzamelen en met deze emaillijst een sales funnel opzetten en daarna een aanbieding doen. Deze emaillijst krijg je doordat je iets gratis weggeeft dat van waarde is op je eigen website.

De tweede manier is om mensen te vinden die al een emaillijst hebben en deze lijst gebruiken voor jou marketing acties.Wat je doet is eigenlijk de emaillijst huren van iemand. Hier is de website waar je kan kijken voor een emaillijst:

udimi.com

Het voordeel van udimi is dat je kan zien welke verkopers het goed doen met hun emaillijst en welke niet. Daarnaast zie alle berichten van mensen die daadwerklijke hebben verkocht, wat hun succes wel of niet was met de lijst die je voor ogen hebt.

Wat is het doel van emailmarketing. Een offer/aanbieding doen en daarmee omzet maken. Je hebt dus nodig de emaillijst en een aanbieding. Deze aanbieding kan zijn van je eigen website (je iegen product) of van een affiliate offer van bijvoorbeeld clickbank. Je kan ook een affiliate offer nemen van een affiliate network. Deze worden ook veelal gebruik voor CPA marketing (zie hieronder). Deze affiliate networks hebben dan speciale aanbieding voor email.

Ik zal je inder geval aangegeven wat totaal niet werkt. Je huurt een lijst en stuurt deze mensen direct door naar je aanbieding. Je zal zien dat je misschien wel een hoog percentage krijgt aan aangekomen emails, maar het percentage dat de email opent en klikt is veel lager. Zonde van je tijd en geld. Ik heb dat geprobeerd en werkt gewoon niet. Wat je beter kan doen is deze mensen sturen naar je optin page waar je ze naar toe laat gaan om quiz in te vullen en dan er achter komt wat hun interesse is en dan komen ze op je eigen emaillist. Daarna weet je dus wat voor soort aanbieding deze mensen interesse voor hebben.

Er zijn aanbieders die je per klik laten betalen en er zijn aanbieder die per aantal emails een prijs geven. Mijn voorkeur gaat uit naar een aantal emails voor een vaste prijs. Wat er weleens  gebeurt en dat gebeurt ook steeds meer, is dat er programma’s worden geschreven om emails te klikken en fake email adressen op te geven bij de optin. Kortom je wordt voor de gek gehouden en de bedragen kunnen erg oplopen en dan wordt het niet leuk, zeker niet als je 0 verkoopt. Dus mijn advies als je dit wil proberen, ga voor de vaste prijs.

Wat moet je vooral niet doen: kopen van email adressen op plekken als Fiverr of Warrior Forum. Wat kan het probleem hiermee zijn? Dit kunnen emailadressen zijn al honderden keren zijn door verkocht en dan weer aan jou worden door verkocht. Wat is het probleem hiermee? Je hebt dan een emaillijst in handen van mensen die misschien wel weten dat ze zich hebben opgegeven voor marketing acties, maar hier helemaal niet op zitten te wachten op jij te bieden hebt. Dus ook al koop je een emaillijst van 300.000 email adressen, dit heeft totaal geen enkele zin. Je weet misschien waar deze lijst vandaan komt maar je weet totaal niet wat hun interesse is. Je loopt grote kans dat je NUL omzet gaat maken.

Uiteraard moet je ook houden aan de regels van SPAM als je dit overweegt te doen.

Vergeet niet om bij udimi te kijken en te vergelijken.

Ander plekken om emailadressen te kopen:

Warrior forum

http://datacards.thejamesrwhelanagency.com/

http://bmielite.com/

https://lists.nextmark.com/market

Clickbank

Bij clickbank kan jij je aanmelden als affiliate. Je gaat dan naar de Marketplace en zoekt daar een product uit om te promoten. Er is een enorme keuze aan producten om te promoten en er zijn verschillende manieren om een product uit te kiezen. Als eerste zou ik kijken naar een onderwerp wat je goed ligt en kijk dan naar de mate waarin een product populair is. Daarnaast moet een product bewezen hebben voldoende te kunnen verkopen. Daarna moet je ook kijken hoeveel jij als affliate krijgt aan commissie bij elke sale.

Vervolgens ga je met ahrefs zoeken op keywords van het product dat je wil verkopen. Daaruit komen een aantal url/domeinen die dit product verkopen. Je kan dan zien wat de concurrentie doet op dit vlak. Tevens kan je zien hoeveel verkeer ze genereren en of dat betaalt is of gratis via SEO. Je kan dan ook kijken naar hun sales techniek. Als het een goede affiliate is, dan heeft deze voor de sales letters van de merchant(de eigenaar van het product) een pre-sell letter geschreven. Het doel is om email adressen te verzamelen, waarna je met deze emailadressen een sales campagne kan starten om het daadwerkelijke product te verkopen. Echter, de meest affiliates zijn lui en maken alleen gebruikt van de standaard sales letter en sturen daar direct verkeer naar toe. Deze aanpak werkt dus niet. Lui zijn betekent in dit geval geen sales maken….

Wat je wel moet doen is doen een pre-sales letter maken. Als je niet zo best kan schrijven, dan is mijn suggestie om iemand via Fiverr in te huren om dat voor je te schrijven. Heb je deze pre-sales letter dan ga je een sales funnel opzetten en een email beantwoorden/autoresponder (Aweber) inrichten met een email reeks. Ben je daar niet goed in, wederom geen probleem huur iemand in via Fiverr die dat voor je schrijft. Vervolgens zet je de emails op de juiste manier in Aweber en ga je dit een paar keren testen. Kan je geen Aweber inrichten, ga dan weer naar Fiverr en huur iemand in. Ik raad je met klem aan wel alles zelf te testen. In de email serie moet je werken naar het oplossen van het probleem, waarvoor het product dat je wil verkopen zo hard nodig is. Je moet dus een vraag naar het product creeren. Daarna kom je met je laatste email, waarin het product daadwerkelijk gaat verkopen. Dit is in essentie hoe je een Clickbank affiliate wordt.

Lijkt makkelijk, maar is wel behoorlijk pittig om je steeds weer in de plaats van de koper voor te stellen en een goede pre-sales te doen en uiteindelijk de daadwerkelijke sale.

Daarnaast is er een verschil tussen low tickets en high ticket items en het opzetten van de juiste sales funnel. Hiervoor verwijs ik je naar Sean Bagheri. Er is genoeg om te promoten via Clickbank en als je veel geld wil verdienen, dan zal jij je moeten richten op high ticket items. Maar eerst zou ik je vaardigheden testen op low ticket items, je krijgt dan weining commissie, maar je doet wel veel kennis op.

CPA affiliate marketing

Andere tak van sport is CPA affiliate marketing. CPA staat voor Cost per Action/Acquisition. De grootste Affiliate networks staan in Amsterdam, maar er zijn maar weinig nederlanders die hiermee geld verdienen. Als ik mijn affiliate manager(s) spreek, dan is dat vaak in het Engels omdat ze uit verschillende landen komen om hier te komen werken. De enkele nederlandse AM (affiliate manager) is harstikke blij als die iemand nederlands hoort praten. Grappig.

CPA affiliate marketing is ook werken op commissie basis. Dit is een super snelle wereld die constant veranderd, waarin je met verschillende partijen te maken hebt. Waarom is dit zo’n gewilde vorm van affiliate marketing? Je kan per direct geld verdienen en goed geld ook. Je moet een offer uploaden naar je server en dan web traffic naar de offer leiden en de bezoeker besluit wel of niet het product/offer aan te schaffen. Als de klant het product besluit aan te schaffen, dan krijg je dus je commissie. Het klink zeer makkelijk, maar je zal toch een en ander moeten leren om dit goed te kunnen doen.

Het gaat om de volgende 4 partijen:

 • de adverteerder, dit is de eigenaar van de OFFER
 • de affiliate – dat ben jij, jou taak is om traffic naar de offer te leiden en elke conversion geeft een fee
 • het affiliate network, dit is een tussenburo waar verschillende adverteerders naar toekomen om hun offer te verkopen en jij komt als affiliate
 • de eindklant, dit is de potentiele klant die wordt geleid naar de offer

Affiliate friendly for Newbies

Heel veel affiliate networks zijn totaal niet newbie friendly. Dat wil zeggen dat ze vrijwel geen nieuwe beginners accepteren als affiliate. Bij veel affiliate network krijg je een affiliate manager aangewezen. De nieuwe affiliates kosten relatief veel tijd voor de affiliate manager en leveren weinig op, omdat de meeste na 3-4 maanden ermee stoppen. Er zijn er maar een paar newbie friendly network. De volgende vind ik zelf de beste voor newbies: Adcombo en Mobidea

Er wordt onderscheid gemaakt tussen POP en NATIVE .

POP is gericht op mobiel/mobile en NATIVE is meer PC/LAPTOP/WIFI . Mobile traffic is goedkoper dan Native. Voor native advertising heb je diepere zakken nodig dan voor POP. Om de verwarring nog groter te maken, native kan ook op mobiel.

Pop mobile zijn de advertenties die je op de smartphone krijgt. Dit kan zijn van antivirus tot winnen van een nieuwe Iphone (dit is een sweepstake). Je krijgt deze advertentie berichten binnen, omdat je bepaalde pagina’s hebt bezocht die deze vorm van advertenties mogelijk maakt.

Bij Native advertising zorg je er voor dat de reclame uiting die je maakt, makkelijk kan worden verwerkt in content waar het wordt gepresenteerd. Klinkt moeilijk, maar met een voorbeeld valt het wel mee. Neem bijvoorbeeld de website van yahoo.com . Tussen de nieuwsberichten heb je advertenties die eigenlijk naadloos passen tussen de content. Het maken van advertenties die passen bij de content van een website, dat is dus native advertising. Native advertising doe je op websites met veel verkeer en is daarom best duur.

Om echt succesvol te zijn in pop of native heb je echt grondige kennis nodig. Het voordeel is dat je gelijk kunt beginnen met verdienen van geld. Daarom is dit voor velen een aantrekkelijke manier om geld te verdienen. Je kan dit niet succesvol doen zonder verschillende software pakketten. Dit hieronder is een beetje het minimun wat je nodig hebt.

Tracking software om de resultaten en doelen van je campagnes te kunnen meten. Je moet weten waar je adverteert en hoeveel clicks je gegereert en hoeveel conversies je krijgt. Vervolgens kan je zien of je reclame campagne succesvol is. Een veel gebruikt pakket hiervoor is Voluum. Er zijn ook andere goedkopere opties, maar Voluum is hier de marktleider. Dit kost je ongeveer Eur 100 per maand.

Om te zien wat de concurrentie doet kan je niet zonder spysoftware. Een absolute must is Adplexity of Whatrunswhere. Kosten hiervan zijn rond de Eur 150 per maand. Als je het kan betalen dan zou ik beide doen.

Adplexity is een must

Zonder Adplexity zou ik er niet aan beginnen. Dit is echt een vereiste voor pop en native. Adplexity komt in verschillende versie. Een versie voor mobile traffic, voor native en aparte voor adult. Tevens betaal je apart voor de versie die je aanschaft. Wil je ze alle drie, dan betaal je ook voor alledrie….

Daarnaast is het handig om live te kijken naar bepaalde advertenties (of je eigen advertentie). Dat doe je met VPN software, waarmee je in vrijwel elk land kan kijken naar advertententie van de competitie. Kosten rond Eur 10 per maand. Ik gebruik HideMyAss, maar zijn er veel opties elk heeft zijn voordeel.

Het belangrijkste is de trafficsource. Deze moet je dagelijks inkopen en er zijn veel aanbieders. De kosten van je trafficsource heb je bijna zelf in de hand. Voor pop traffic zijn er traffic sources waarvoor je een minimaal bedrag moet inleggen dit varieet tussen de $50 en $200. Pas daarna krijg je een account. Er zitten trafficsources bij die je niet willen als je pas begint. Voor trafficsources voor native advertising liggen de bedragen een stuk hoger. Deze beginnen bij $500 en lopen op tot $2.500 .

Als je alleen met de minimale investering aan de slag wilt gaan heb je per maand in geval nodig:

Pop: Voluum, Adplexity en traffic. Voor Voluum en Adplexity betaal je samen $250 en dus nog je trafficsource, deze kosten kan je zelf in de hand houden, maar reken op $200-400 per maand.

Native: Voluum, Adplexity en traffic. Voor Voluum en Adplexity betaal je samen $250 en dus nog je trafficsource, deze kosten kan je zelf in de hand houden, maar reken op $500-2000 per maand.

Daarnaast is het zeer belangrijk dat je kennis opdoet omtrent CPA affliate marketing. De beste plek om met mensen hierover van gedachte te wisselen is het forum STM (StackThatMoney). Kosten ook $99 per maand.

Dus wil je eraan beginnen. Mijn advies start met pops, reken op Eur 500 per maand aan kosten. De eerste 3-4 maanden zal je er weinig van bakken en zie dat maar als leergeld. Daarna heb je kans dat je wat gaat verdienen of dat je ermee stopt. Voor native liggen de bedragen een stuk hoger. Voor pops en voor native geldt dat veel mensen komen en veel mensen gaan. Er blijft een klein percentage over die begrijpt hoe het daadwerkelijk werkt en die werken zich door naar de top doordat ze ook gaan investeren in cloaken en andere extra tools. Deze gasten worden de sharks genoemd en deze maken het meeste geld. Als je na een paar maanden nog steeds denkt dat het volstaat om een “offer” te uploaden naar je server en je stuur er traffic/verkeer naar toe en je gaat bakken met geld verdienen dan heb je het mis. Je hebt dan niets geleerd en wellicht wordt het tijd om iets anders te gaan doen. Dit is een soort van beginfase waar je door heen moet, om te realiseren dat je echt veel meer kennis nodig hebt.

Niemand praat er openlijk over maar als je zover bent en je ziet dat je er totaal niets van bakt, dan komt dat waarschijnlijk door dat je moet “cloaken”. Helaas is een dure aangelegenheid en zonder garanties. Daarnaast kan je ook worden gestraft en verlies je jouw account bij de affiliate network (en ook je geld). Kosten voor cloaken is rond de Eur 300-400 per maand (goedkoopste optie) en oplopend. Waarom cloaken? Omdat je keiharde sales tacktieken wil gebruiken om je bezoekers te overhalen om die sales te maken. Door cloaken gaan bezoekers naar een andere pagina en je opdrachtgever ziet een andere ‘gewenste’ pagina. Even voor de duidelijkheid, dit mag niet! Je bent in overtreding van lokale regels en verschillen ook nog eens per land. Maar levert veel meer geld op. Soms wordt je gepakt als het cloaken niet goed genoeg werkt, bij controle zien de opdrachtgevers dat je de bezoekers naar een andere pagina stuurt of omdat klanten bij de opdrachtgever gaan klagen over de advertentie. Stel je hebt aan vaste kosten en traffic op native in de huidige periode eur 5.500 aan kosten, maar door cloaken krijg je veel conversies en staat op Eur 15.000 . Net voor het einde van de maand waarneer je wordt uitbetaald, wordt je gepakt op cloaken. Die Eur 15.000 krijg je niet meer, maar die Eur5.500 moet je gewoon betalen. Als dat je enige goed lopende offer is op dat moment, dan doet dat heel veel pijn….Komt er op neer dat je kan cloaken, als je dat kan veroorloven. Ook moet je dit voor een paar maanden kunnen uitzingen.

Wat moet je kunnen als beginner? Je moet eigenlijk van alles voldoende weten, maar je hoeft geen expert te zijn. Je moet kennis hebben van HTML, klein beetje php en ook javascript, je moet weten wat VPN is, weten hoe FTP werkt, je moet wat photoshop kennis hebben, je moet kunnen werken met verschillende afbeelding type, inzicht in marketing, engels spreken en schrijven vrijwel alles is in het engels, daarnaast is het handig dat je snel software kennis opdoet (Voluum en Adplexity minimaal) en alles wat je nog meer kan is mooi meegenomen. moet je in paniek raken als je dit allemaal niet kan. Nee. Alles wat je niet kan moet je uitbesteden. Een plek waar je van alles en nog wat kan vinden aan freelancer is op Fiverr/Upwork/Freelancer.com. Vertalingen maken kan ook op Fiverr, maar ook bij OneHourTranslations.com . Een VA (virtual assistent) kan je ook makkelijk vinden op Fiverr. De keuze is dus om veel zelf te doen en de kosten te drukken of uitbesteden aan freelancers. Daarnaast kan snelheid ook een voordeel zijn als je werk kan uitbesteden. Dan ben je sneller up and running met uitbesteden in vergelijking als je alles zelf moet doen.

Wat maakt CPA zo moeilijk? Dat zit in details. Ik heb hierboven aangegeven wat niet werkt. Wat wel werkt hangt echt af van persoon tot persoon. Ik kan wel tips en tricks geven, maar of die voor jouw werken weet ik niet. Ik geef enkele details waarop je kan letten. De server waar je aanbieding/offer staat. Gebruik je shared hosting of heb een eigen server (dure optie), zijn je plaatjes gehost op een CDN, hoeveel regels code heb je in je offer, kan je regels code schrappen, hoeveel verschillende versies van een offer heb je getest, hoeveel verschillende invalshoeken heb je getest, heb je extra kleuren of toeters en bellen gebruikt en ook deze getest, heb je offer goed vertaald in de juist hippe taal (kan je dat controleren?), ken jij je traffic sources door en door. Welke tijdstippen moet je een campagne runnen. En zo zijn er heel veel details. Elk specifiek onderdeel van een campagne heeft zo zijn details. Toch niet zo makkelijk als je eerst dacht…..dat is waarom 80-90% faalt. Of het geld is op om te testen en door te gaan.

Als jij je als newbie/beginner aanmeldt bij Mobidea, hoef je geen Voluum aan te schaffen. Mobidea beschikt over een gelijkwaardig pakket waarmee al je campagnes in detail kan volgen. Groot nadeel is dat je alleen campagnes kan uitvoeren van Mobidea en niet van affiliate networks. Dus wil je meer campagnes doen dan alleen Mobidea, dan moet je Voluum aanschaffen. Wil je nog een en ander hierover vragen neem dan contact op met info@ikverdiengeldmet.nl

Voor CPA marketing geldt een hele aparte vocabulaire en daar rol je vanzelf in.

Heb je vragen of wil je nog een paar hints neem dan contact met me op via email : info@ikverdiengeldmet.nl

Ook hier zijn er guru’s waar je in de leer kan gaan.

De beste in mijn ogen is:

Charles Ngo, een amerikaan van chinese afkomst. Wil je veel meer leren, ga dan naar de website van Charles Ngo. Deze geeft internationaal cursussen waarbij je in een groep les krijgt. Verschillende niveaus worden dan bij elkaar gezet en je leert van Charles en je leert van elkaar

Upcoming guru:

Sebastian Roltgen, kan je goede cursussen volgen en neemt je onder je hoede met 1 op 1 coaching. Je kan niets als beginneling starten. Je moet wat voorkennis hebben. Heb je geen voorkennis dan heb je geen idee waar hij het over heeft. Je moet basiskennis Voluum en adplexity hebben voordat je hieraan kan beginnen.

Andrew Payne, geeft ook cursussen maar heb hier geen cursus van gevolgd

De opkomende sterren zie je vanzelf verschijnen in STM forum.

Wil je de kosten voor CPA marketing drukken, neem dan contact op met me via info@ikverdiengeldmet.nl

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om via internet geld te verdienen. Ik heb hier in het kort een aantal manieren beschreven. Uiteraard zijn er nog meer manieren op succesvol te zijn. Welke keuze voor jou de beste is, hangt geheel van jou persoonlijkheid en jou persoonlijke omstandigheden af. Daarnaast is geld ook een belangrijke factor. Hoeveel tijd en geld kan en wil je hierin investeren. En wat ga je doen als dat misgaat. Ik hoop dat je inziet dat je toch werk moet verzetten, maakt niet uit welke keuze je maakt. Ga er maar vanuit dat je een paar keren zal falen en dat je moet doorzetten. Hier leer je van en kom je steeds sterker terug.

Waar kan je dan wel terecht voor goede informatie om geld te verdienen?

Natuurlijk zijn er ook echt goede bronnen waar je terecht kan voor goede informatie. Er zijn ook guru’s die geen neppe informatie geven en echt wel weten waar ze het over hebben. Ik zal hier verder ingaan op een paar echte goede gasten. Als je verschillende video’s bekijkt, dan heb je al genoeg informatie die ook in alle bovenstaande marketing cursussen worden gegeven en hieronder geven ze je gratis informatie.
Ik geef hieronder mijn suggesties aan jou:

Niel Patel:

heeft alle korte cursussen op gratis youtube gezet. Je kan dan ook allerlei video’s volgen van Niel Patel. Er zijn ook veel interviews met Niel Patel beschikbaar.

Miles Beckler:

doet niet alleen maar inhoudelijke youtube cursussen, maar ook extra filmpjes over motivatie en andere onderwerpen

Sean Bagheri:

inhoud van zijn filmpjes zijn goed. Hij verkoopt ook cursussen die ingaan op voornamelijk affiliate marketing, maar ik heb nog nooit een cursus van hem gekocht of bekeken.

Wat ga je lezen

Rijk worden met internet marketing

Dit is zonde van je tijd

 • Enquêtes invullen
 • Emails lezen
 • Kopen van “quick rich” cursussen
 • Klikken van links

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn?

 • Je verkoopt je kennis en vaardigheden als service
 • Freelancer
 • Docent

Je verkoopt een product

 • Je eigen product
  • Mogelijkheden product ontwikkeling
  • Verkoopkanaal Marktplaats
  • Verkoopkanaal Bol.com
  • Verkoopkanaal Amazon.com
 • Product van ander