Als je geld wil verdienen met het schrijven van content voor andere websites is dat heel goed mogelijk.

Er is een goede manier en er is een ‘foute’ manier.

  1. Goede manier om met schrijven geld te verdienen
  2. Foute manier om met schrijven geld te verdienen

De goede manier is om jezelf te verhuren als schrijver op websites als Fiverr, Upwork en Freelance.com

Je maakt zelf een advertentie op Fiverr, Upwork of Freelance.com . Je kan jezelf verhuren als content schrijver*. Hoe meer talen je beheerst hoe beter. Daarnaast is het handig als je ‘expert’ bent in bepaalde onderwerpen. Geef dat ook aan in de advertentie die je opstelt. Daarnaast is het belangrijk dat je naast je reguliere prijs ook ‘upsell’ prijs vermeld, liefst tot het maximale dat je mag aangeven. Bijvoorbeeld bij Fiverr, mag je 5 upsells toevoegen. Het voordeel van de upsell is dat je mensen lokt, met de goedkope service en vaak kiezen mensen toch voor de duurdere mogelijkheid. Stel je geeft jezelf op voor het schrijven van een stukje content voor $4.55 voor 200 woorden in een specifiek onderwerp. Je upsell kan dan zijn dat je deze voor $9.10 levert binnen 8 uur of je zegt dat je voor $9.10 400 woorden schrijft. Ik denk dat je wel weet wat ik bedoel. Kijk wat de concurrentie doet en maak dan je eigen ‘upsell’ staffeltje. Ik moet je wel zeggen dat er veel, heel veel aanbieders zijn bij Fiverr, Upwork en Freelance.com . Je moet dus wel creatief zijn in het begin om klanten te krijgen. De eerst paar klanten zijn echt heel moeilijk om binnen te halen. Zodra je wat klanten binnen hebt, is het zaak dat je een goede service biedt en vraag om een review. Hoe meer reviews je hebt, hoe ‘makkelijker’ het wordt om nieuwe klanten binnen te krijgen. Daarnaast heb je ook grotere kans dat oude klanten steeds weer vragen om nieuwe content van jou.

De ‘foute’ manier is om te schrijven voor content directories als bijvoorbeeld Infobron.nl. MEt de website vanĀ Infobron.nl is natuurlijk niets mis mee. Ze hebben een goede ranking en bieden goede artikelen om te lezen. Maar hiermee verdien je vrijwel niets. Een goede rede om hieraan te beginnen is om backlinks te krijgen voor je eigen website of van iemand anders. Wat deze websites je kunnen aanbieden om geld te verdienen is om jou adsence code in het stuk in te voegen wat je hebt geschreven. Indien iemand op een reclame tekstblokje klikt, dan krijg jij een deel van de adsence opbrengst. Om toch nog even duidelijk te zijn. De adsence opbrengsten per klik zijn al niet veel en als je daar een deel van krijgt, is dat nog minder. Een deel van erg weinig is nog minder. De enige rede waarom je dit zou willen doen, is om te zorgen voor backlinks. Dit kunnen dus backlinks zijn naar jouw eigen website of de website van iemand waarvoor je een stuk schrijft. Om hier geld mee te verdienen is erg weinig en niet reeel. Als je wil schrijven om geld te verdienen, doe het maar liever op een andere manier zoals bij Fiverr.

*je hoeft jezelf niet alleen als content schrijver aan te bieden. Je kan schrijven voor websites, blog, guest posts, sales letters, seo teksten, products reviews, product omschrijvingen, ghost writer en nog meer….