Wat is er nodig voor Internet Marketing en Affiliate Succes?

Je moet weten welk onderdeel van Internet Marketing en Affiliate marketing je wil uitproberen. Het eerste wat je moet afvragen is met welk budget je wil starten. Je moet ook bereid zijn om geld te verliezen en je moet voor jezelf nagaan welk bedrag je bereid bent te verliezen en een plan hebben wat je doet als het slechter gaat dan je vooraf had gehoopt. Geloof me 80% faalt en komt daar later achter en heeft dan veel geld verloren.

Heb je totaal geen budget, dus ook geen Eur 10 per maand, dan moet je maar gelijk stoppen want dat wordt dan helemaal niets. Je hebt wat budget nodig anders kom je nergens. Elk jaar wordt het ook weer duurder en moeilijker, omdat de concurrentie hevig is. Maar gelukkig houd het gros het snel voor gezien, maar deze newbies maken het daarom steeds duurder. In internet marketing betekent gratis of weinig geld uitgeven, dat je zelf heel veel tijd en energie moet insteken in de taken die je wil uitvoeren. Dat wil zeggen zelf een website maken, zelf plaatjes en foto’s bewerken, zelf teksten schrijven, zelf teksten vertalen, zelf SEO doen, zelf backlinks maken, zelf een advertenties maken, zelf traffic genereren en de lijst gaat maar door.

Heb je een budget waar je mee kan werken dan maak je het jezelf al een stukje makkelijker.

Waar moet je in elk geval GEEEEN geld aan uitgeven? Een guru cursus die je alles van internet marketing gaat leren voor een paar honderd of duizend dollar. Er is genoeg goede gratis informatie verkrijgbaar om een begin te kunnen maken.

Daarnaast moet jij je afvragen of je een eigen product wil maken en verkopen of dat je een product van iemand anders gaat promoten. Als je zelf een product gaat maken moet je rekening houden met marktonderzoek en kosten voor het maken van een product. Daarnaast komen er nog een berg aan kosten erbij. Alles wat je zelf kan doen bespaart een hoop. Dus de kosten aan investering zijn hoog, maar de verdiensten kunnen heel hoog zijn. Voor je eigen product moet je ook rekening houden met after sales en klantafhandeling, service die je moet verlenen, ontevreden klanten die je moet terugbetalen, problemen met Paypal (rekening kan worden bevroren als je geen goede service levert aan klanten, hoe meer klachten, hoe sneller en harder je wordt gestraft als verkoper). Je moet je affiliates ook op tijd betalen. Een groot deel kan je natuurlijk automatiseren, maar klachten van klanten zal je echt moeten afhandelen of weer mensen in dienst nemen om dit af te handelen.

Als affiliate heb je geen hoofdpijn met klanten. Je krijgt gewoon je commissie voor de sales of leads. Waar jij je als affiliate mee moet bezig houden is hoe je die sales voor elkaar krijgt en welk platform je kan inzetten(google Adwords, SEO, facebook, twitter, youtube, CPA etc). Daarnaast moet je als affiliate weten met wie je in zee gaat. Als je direct afspraken maakt met de opdrachtgever, dan moet je dus hele goede afspraken hoe je wordt betaald. Ik heb hiermee helaas slechte ervaringen, dat ik niet betaald ben voor de leads die ik heb aangebracht. Dus na de eerste honderd en geen cent betaald te hebben gekregen, was dat gelijk afgelopen. Zeker als de lead je Eur 50 per stuk zou opleveren. Dat is dus Eur 5000 misgelopen….Als affiliate zit je ook niet te wachten op een affiliate network die pas is gestart, want ook hiervan weet je vaak niet of ze hun betalingsverplichten aan jou kunnen voldoen. Ga in zee met bedrijven die bewezen hebben een paar jaar te bestaan en die hun betalingsverplichtingen ook nakomen. Als affiliate maak je kosten voor het opzetten een campagne en het kost tijd en geld om alles te realiseren.

Vaak denken opdrachtgevers dat je in een paar minuten iets hebt opgezet, maar er komt veel bij kijken. Ga pas direct 1 op 1 onderhandelen met een opdrachtgever als je al enige ervaring hebt opgedaan en genoeg geld hebt verdiend om een tijdje kan overbruggen, want het gaat een paar maanden duren voordat je wordt uitbetaald.

Eigen product

Ik heb hier al een en ander beschreven hoe je aan product ontwikkeling kan doen. Wat ik als eerste zou doen, is een marktonderzoek. Je kan starten met keyword research en amazon research en facebook research. Kijk of er wel wordt gezocht naar het product wat je wil verkopen en hoeveel vraag is er naar. Het aanschaffen van keyword research/amazon research/facebook research kost je al gauw Eur 100-400 aan maandelijkse software kosten. Je kan kiezen om dit zelf te doen of iemand in te huren. Ik zou dit zeker zelf doen. Ik zou in ieder geval kiezen voor keyword research EN amazon research. Keyword research zou ik doen met AHREFS of SEMRUSH en amazon research met Junglescout. Waarom beide? Omdat je via google kan achterhalen of er via google op wordt gezocht en je kan achterhalen of er ook reclame via Adwords wordt gemaakt. Als er reclame voor jou keyword (dus je beoogd product) wordt gemaakt, dan betekent dat er al verkopers zijn die voldoende vertrouwen in het keyword hebben en via reclame dit willen verkopen. Hiervoor is SEMRUSH het beste om te gebruiken. Met Junglescout kan je via Amazon (het grootste online verkopers platform) bekijken of ook daadwerkelijk dit product wordt verkocht. Via Junglescout kan je ook op verschillende landen je onderzoek doen. Waar je echt mee moet oppassen zijn verkopen van merken. Dat is een verhaal apart en gaat je meer tijd en geld kosten.

Research kosten

Deze research kosten kunnen behoorlijk oplopen. Het nadeel van bijvoorbeeld Junglescout is dat je dit gelijk voor een heel jaar moet betalen. Wil je weten hoe je dat anders kan oplossen, neem dan contact op met me via info@ikverdiengeldmet.nl

Dan heb je nog alleen maar onderzocht. Als je besluit door te zetten met je product, dan moet je het ook nog laten maken. Het makkelijkste is om een whitelabel factory te zoeken en uitbestaande producten te kiezen en alleen je naam en logo er op te laten zetten. Daarnaast moet je ook nog alles afstemmen met allerlei procedures. Een tip is om zoveel mogelijk door de fabriek te laten afhandelen met verpakkingen en labellen. Als je opnieuw moet laten verpakken door Bol.com of Amazon, ben je veel duurder uit, maar je moet wel voldoen aan de eisen van een Amazon of Bol.com, anders kan je helemaal opnieuw beginnen. Er komt dus heel wat bij kijken. Ook het overmaken van geld kan echt een probleem zijn, vooral in China als het niet via HongKong gaat. Dan moet dat via lokale banken met al hun eisen. Heb je een totaal nieuw product dan moet je deze nog laten testen voordat je op de europese markt mag verkopen en moet je importeur worden. Kortom er komt veel bij kijken en is geen goedkope manier om te beginnen. Houd ook rekening met heen en weer vliegen om lokaal goede afspraken te maken. Kosten kunnen erg oplopen en houd rekening met minimaal Eur 10.000 en dat is aan de lage kant. Hoe meer jij en of je partner zelf kunnen doen, hoe goedkoper het wordt.

Wil je een digitaal product verkopen zoals een ebook of software dan ben je een stuk goedkoper uit. Ik zou in ieder geval wel keywordresearch doen en nagaan wat soortgelijke producten doen in de markt. Hoeveel wordt er van verkocht etc. Voor digitale producten zou ik naast zelf verkopen ook kijken of Clickbank een optie is. Je moet wel voldoen aan een aantal eisen zoals je sales pages voor de producten die verkoopt, je moet reclame materiaal maken voor je affiliates zoals banners en video’s etc. Voordeel is dat je deze kosten ook zou maken zonder Clickbank. Alleen kan je een horde affiliates mee laten helpen om meer sales te genereren. Als je een aardig percentage afstaat aan je affiliates en met een paar top affiliates ook nog gratis je product weggeeft in ruil voor een goede review, dan kan je product aardig verkopen. Het maken van al dat materiaal naast je eigen product, kan je ook zelf doen, maar ook uitbesteden. Ik zou zelf geen sales letter maken, want dat is gewoon te lastig om zelf te doen. Kosten hiervan kunnen aardig oplopen, want het kan weken duren voordat jij je sales letter krijgt. Als jij heel goed met woorden bent, dan zou ik een poging wagen, maar anders gewoon uitbesteden. Houd rekening met een Eur 2000-3000 en oplopend.

Hangt er van af hoeveel je zelf kan doen of niet. (Als je een top schrijver inhuurt voor je sales letter, kan je dat al gauw $10.000 kosten en een maand of langer duren). Dan ook nog los van de kosten van het maken van het product zelf. Heb je interesse in het maken van android en iOs applicaties en je bent bereid om voor kwaliteit te betalen neem dan contact op met info@ikverdiengeldmet.nl

Geen eigen product

Als je geen zin hebt in aftersales en klanten die zeuren, kan je ook kiezen voor affiliate marketing. Je kan direct een opdrachtgever benaderen om een prijs af te spreken voor leads of sales. Je kan ook bij een affiliate network aankloppen om samen te werken. Voordeel voor de klanten van de affiliate networks is dat ze alleen betalen als ze daadwerkelijk leads krijgen. Ze kunnen zich focussen op hun product en aftersales.

Content en bloggen

Je kan dan ook beginnen met content websites en bloggen en daarmee geld verdienen. Om hiermee te beginnen moet je een domeinnaam naam kopen en kosten voor de hosting betalen. Daarnaast moet je dus content maken, die mensen interessant vinden om te lezen. Uiteraard kan je als een gek gaan schrijven, maar raadzaam is om ook wat keyword research te doen naar het onderwerp wat je gaat schrijven. Daarnaast kan je kijken hoe je die website of blog gaat omzetten in geld. Dit kan door het plaatsen van advertenties rondom de tekst en door middel van banners. De advertenties kan je krijgen door google adsense. Je moet je daar opgeven en de code in je webpagina’s plakken. Daarnaast heb je de mogelijkheid van Amazon. Dit werkt op dezelfde wijze. Je kan je aanmelden als affiliate en dan zoeken naar producten die je wil promoten. Voor elk product bestaat er een link met jou affiliate code. Deze link plaats je op jou website en je kan beginnen met promoten. Tevens zijn op de nederlands markt ook mogelijkheden, een hele bekende is Daisyson.com .

Als je hiermee aan de slag wilt gaan is dit de goedkoopste vorm, maar duurt ook het langst om een resultaat te zien. Als je verkeer binnen haalt met SEO kan het wel een aardige tijd duren, van een maand 0f 6 tot 3 jaar en dan moet je wel regelmatig teksten schrijven. Maar je hebt per maand maar een paar euro nodig aan hosting. Als je daarnaast nog onderzoek wil doen met goede softeware, dan kom je terecht bij AHREFS of bij SEMRUSH. Je kan het ook goedkoop doen en met gratis tools aan de slag.

Elke manier die je wil gebruiken om het proces te versnellen zal je extra geld kosten. Bijvoorbeeld als je backlinks wilt kopen, een PBN wil opzetten, extra reclame wil maken, een SEO wil inhuren, een SEO pakket wil aanschaffen. Er zijn genoeg mogelijkheden om geld aan uit te besteden en proberen het proces te versnellen, maar het kost geld….

Dropshipping

Wil je dropshipping doen, moet je ook eerst beginnen met marktonderzoeken en je moet geld genoeg hebben om producten te testen en kijken of het lukt om te verkopen. Daarna heb je vaak ook vaste maandelijks kosten zoals je bij Shopify hebt. Daarnaast moet je uitgaan van reclame kosten via adwords, facebook of andere mogelijkheden.

Houd dus rekening met software voor research Eur 150 en maandelijkse kosten van je winkel rond de Eur 30 en kosten voor reclame en testen. Dan kom je rond de Eur 500 per maand. Het kan goedkoper als je creatief traffic kan genereren en je kan contact opnemen met info@ikverdiengeldmet.nl als je onderzoekskosten wil drukken.

Email marketing

Voor email marketing heb je ieder geval geld nodig om een emaillist te huren. Als je het slim aanpakt, dan stuur je deze mensen van de list naar een andere optin pagina waar je uitzoekt wat hun interesse is. Hierna ga je deze mensen weer een email sturen met aanbiedingen die ze hopenlijk interessant vinden en uiteindelijk gaan kopen.

Wat je nodig hebt is geld voor een emaillist, een website en een autoresponder. Daarnaast moet je ook email sequenties maken voor sales funnels en deze goed inrichten. Voor sales funnels heb je ook weer aparte software, maar je kan het zelf ook handmatig doen. Optioneel kan je dus werk uitbesteden of kiezen om het zelf te doen. Reken op een paar honderd euro om mee te starten. Hoe meer je zelf kan doen, hoe goedkoper het wordt.

Affiliate marketing

Je kan je opgeven bij Clickbank als affiliate. Je kan dan via de marktplaats kijken van clickbank kijken of er iets tussen zit waar jij van denkt dat je goed kan promoten. Het is sturen van webtraffic naar de salesletter van de verkoper, werkt niet. Dat is iets wat ik nu kan meegeven. Er is veel meer nodig om succesvol te worden dan deze aanpak. Als het echt zo makkelijk was, dan waren er nu heel veel mensen erg rijk geworden (er zijn er wel een aantal die je dat sprookje willen verkopen) . Het kost wel een stuk meer moeite en geduld voordat je hier succesvol kan zijn. Voor het opzetten van een salesfunnel kan je ook gebruik maken van speciale software. Daarnaast heb je een goede autoresponder nodig zoals Aweber. Tevens heb je een website nodig. Wil je inzetten op SEO traffic, dan kan het lang duren voordat je wat succes hebt. Wil je middels reclame webtraffic krijgen, dan gaat dat geld kosten. De duurste keuze is google adwords, daarnaast heeft google een hekel aan affiliates dus moet je aan allerlei eisen van adwords voldoen en je landingpagina moet kloppen met de verwachtingen van google. Het lastige van dit allemaal is dat er weinig vanuit google bekend wordt gemaakt hierover. Maar voldoe je daar niet aan, dan worden de kosten per click extreem hoog. Je kan ook kiezen voor facebook, ook bij facebook moet je aan allerlei eisen voldoen, maar is een stuk goedkoper en met de facebook pixel ben je in staat om ook aan retargeting te doen en daardoor meer succes boeken. Een ander wijze is youtube traffic, dus onderaan de video’s kan je reclame maken of je kan zelf video’s maken en hierdoor traffic creeren voor je landingspage.

Daarnaast zijn er nog meer methoden voor traffic. Dus als je wil betalen is traffic geen probleem, wil je dit gratis middels SEO (kost ook veel tijd en eigenlijk ook geld, maar je kan veel zelf doen) dan kost dat veel tijd. Naast clickbank er zijn  nog meer mogelijkheden, ook bij Nederlandse netwerken als Daisycon.com . Ook kan je Amazon en bol.com gebruiken als network om als affiliate te werken. Hiervoor geldt hetzelfde als voor Clickbank.

CPA affiliate marketing

CPA marketing heb je een onderscheid tussen POP en NATIVE. Pop is meestal goedkoper dan native, omdat webtraffic kosten voor native een stuk hoger ligt. Bij pop traffic maak je gebruik van mobiel webtraffic die je stuurt naar een aanbieding en bij native maak je advertenties die naadloos opgaan in de website. De websites waar je native campagnes op adverteert hebben doorgaans heel veel traffic en zijn dus duur. CPA is een aparte tak en je hebt daar best wat geld voor nodig. Voor Pop zou ik je adviseren om bereid te zijn om Eur 2.500-5000 te verliezen voordat je hiermee echt gaat verdienen. Ook al ga je wat verdienen, dan verlies je dagelijks geld aan webtraffic voordat je een campagne krijgt die weer voldoende oplevert. Dit moet je niet onderschatten. Het kan wel een paar maanden duren voordat je weer een goede campagne treft en weer geld verdient. Daarom geven mensen op, omdat het frustrerend is om te zien dat je zoveel geld erin pompt en het lang kan duren voordat je weer een winner hebt. Bij native moet je rekening houden met grotere bedragen, dan heb ik het over 10.000 en hoger. Het kan zijn dat je per maand misschien 2.500-3.000 kwijt bent aan traffic, maar als je 3 maanden zonder goede campagne zit dan gaat het pijn doen….

Om te starten moet je een tracker hebben zoals Voluum. Dit is eigenlijk verplichte software, zonder deze software wordt het nagenoeg onmogelijk om na te gaan of je campagnes succesvol zijn of niet. Daarnaast heb je spy software nodig. Dit is ook verplicht, zonder gaat het erg moeilijk worden. Je kan dan zien welke campagnes van andere affiliates goed lopen en welke je kan copieren en zelf kan instappen en hopenlijk wat van de winst kan meenemen. Daarnaast moet je traffic gaan inkopen. Je kan dit goedkoop doen en duur doen. Daarnaast moet je altijd op zoek gaan naar nieuwe traffic sources. Vrijwel alle top affiliate gaan over naar facebook om te adverteren, maar facebook is niet goedkoop. Het probleem bij facebook is dat je aan allerlei regels moet houden om advertenties te maken. Hou jij je daar niet aan, dan wordt je account opgeheven door Facebook. En Facebook maakt het je niet makkelijk. Er is een hele niche ontstaan voor het kopen en verkopen van facebook accounts onder affiliates, omdat ze aan de lopende band hun account verliezen. Bij Facebook werkt het als volgt. Je maakt een advertentie, die wordt door een algoritme goedgekeurd en je gaat van start met je campagne. Vervolgens duurt het een paar dagen voordat een echte medewerker naar je campagne kan kijken. Om te scoren met je advertentie moet je bepaalde teksten/woorden/afbeeldingen gebruiken die niet worden goedgekeurd door facebook. Dus zodra een medewerker kijkt naar je advertentie wordt je account opgeheven en stopt je campagne. Vervolgens neem je een nieuw gekocht account en begin je weer opnieuw tot dat je weer wordt gepakt en zo gaat dat maar door.

De rede waarom dit door blijft gaan, is omdat adverteren via facebook heel veel geld oplevert voor de affiliates. Het is een kat en muis spelletje en facebook veranderd ook steeds weer de regels. Er zijn ook andere bronnen voor webtraffic, maar deze leveren minder geld op dan facebook traffic. Dus best een dure aangelegenheid als je met CPA aan de slag gaat, maar als je geld verdient dan kan je ook binnen lopen.

Jouw vaardigheden

Over het algemeen genomen moet je een onderdeel/vakgebied kiezen en daarvoor echt voor de volle 100% voor gaan. Alles heeft voordelen en nadelen. Maar jij bent degene die er wat van moet maken. Wat vaak fout gaat is dat mensen voor iets kiezen bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite voor enkele producten bij Amazon en dan krijgen ze weinig sales en te weining traffic. Horen vervolgens van dropshipping en gaan dat doen. Blijkt dat het ook niet zo simpel is en dat je veel geld moet uitgeven aan research en testen van producten. Het loopt niet en gaan over naar CPA marketing. Denken dat je met Adplexity snel een campagne kan kopieren en uploaden naar je server. Na 2 maanden dit proberen en Eur 2.000 lichter, het opgeven en gaan weer wat anders doen. Uiteindelijk ben je op deze wijze Eur 10.000 kwijt en stoppen ermee.

Ander probleem wat ook speelt is dat het moeilijk is om mee te gaan met verandering. Vooral google SEO, google adwords, facebook advertising en amazon veranderen een paar keer per jaar hun werkwijze en delen je dat niet ruim van te voren mee. Google komt dan met een nieuwe update en je rankings ben je totaal kwijt en al je SEO traffic ben je kwijt. Gaat je dus weer tijd kosten om bovenaan te ranken, vooral als je blackhat technieken hanteert kan dat een probleem zijn. Ook bij adwords vinden de nodige wijzigingen plaats. Ben je gewend om voor je keywords een bepaald bedrag kwijt te zijn, dan zie je de volgende dag ineens een toename in kosten per click….Facebook hetzelfde verhaal. Je moet je elke keer aanpassen en meegaan want je hebt geen keus. Daarnaast is het gewoon weg frustrerend! Zelf had ik goedlopende adsense website met SEO traffic, maar met een recente google ben ik dat kwijt. Ik ga daar geen tijd insteken om dit weer helemaal aan te passen, want daar ben ik weken of maanden weer kwijt. Ik kies ervoor om mijn tijd ergens anders te besteden. Maar hier gaan dus mijn inkomsten verloren. Het is niet anders.

Wat belangrijk is dat bij alles wat je onderneemt ook kan nagaan en kan analyseren wat er gebeurt als er iets fout gaat. Het lijkt simpel, maar de oorzaak van een probleem achterhalen kan best moeilijk zijn.

Veranderingen van google of facebook of amazon komen en gaan en soms ben je niet op de hoogte of kan je gevolgen van de veranderingen niet overzien. Het beste is om je dan aan te sluiten bij een forum als STM.com (StackThatMoney.com) waar je met anderen van gedachte kan wisselen. De meeste mensen zijn bereid je te helpen met de vragen die je hebt.

Conclusie

Je hebt geld nodig om te beginnen, zonder geld gaat het echt niet lukken. Gelukkig heb je niet zoveel geld nodig zoals bij het starten een traditioneel bedrijf. Met Euro 10 per maand kan je al beginnen. Jouw budget bepaald voor een groot deel je mogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk dat je een idee hebt hoeveel tijd je hebt, voordat je geld MOET verdienen met jouw internet ondernemingen. Als je direct geld moet verdienen, dan moet je ook genoeg geld hebben om mee te starten. Met geld kan je snel geld verdienen. Met weinig geld zal je ook weinig geld verdienen, maar uiteindelijk kan je slagen. Naast geld heb je ook vaardigheden nodig zoals goed kunnen analyseren, met software kunnen werken, werken met FTP, html kennis is meegenomen en als je wat javascript en php kan is dat ook heel handig. Ook helpt het als je kan schrijven en werken met photoshop of illustrator. Daarnaast moet je geduld hebben en bereid zijn veel te leren (dat kost heel veel tijd, inzet en doorzettingsvermogen) en out-of-the-box denken . Er is meer nodig om te kunnen slagen dan alleen een website opzetten zoals je boven hebt kunnen lezen. Laat het even bezinken en denk na of je dit ECHT wilt doorzetten. Heb je vragen of opmerkingen, dan kan je deze richten naar info@ikverdiengeldmet.nl